Køb af violin

Gode råd når du skal købe en violin
At købe violin er en tillidssag!
Det gælder om at finde en dygtig fagmand, som er behagelig at handle med, og som giver god service.
Det er ligesom at købe hus eller bil. For de fleste mennesker er det en stor økonomisk beslutning og derfor meget vigtigt, at man finder det helt rette instrument. Det skal være kærlighed, og noget man både glæder sig over at se på og arbejde sammen med.
Det samme gør sig iøvrigt gældende, når man skal have repareret sit instrument.
Har man først fundet et godt værksted, man føler sig tryg ved, kommer man igen år efter år – ligesom hos tandlægen, mekanikeren og frisøren. Ofte bliver det en relation for livet.
Hvis du har spillet violin i mange år, så ved du sikkert godt, hvad du går efter, når du skal købe violin. Men hvis du er nybegynder, hvad skal man så gå efter?

Prisen

Som med alt andet gælder det, at den der køber billgt er glad, når han køber, for så sparer man jo penge, mens den, der køber til den rigtige pris, bliver glad, hver gang han bruger det, han har købt.
Det er i dag muligt at finde særdeles billige violiner på nettet, ofte af meget tvivlsom kvalitet. Hvis du er kommet i besiddelse af sådan en violin, og er utilfreds med tonen, kan det godt betale sig at få den rettet op og justeret.

Jeg giver gerne tilbud på at sætte en billig violin ordentligt op, med en forbedring af lyd-kvalitet og spilbarhed som følge. Den tekniske opsætning er fundamental for instrumentets funktion!

Tonen

Selv om du aldrig har spillet violin, vil du kunne høre forskel på tonen på en violin bare ved at knipse på strengene. Kom gerne ind i forretningen og hør eksempler på hvor forskelligt de kan lyde. Hvad du vælger kommer an på, din indstilling til, hvordan en violin skal lyde, der er ikke to der er ens!

Udsendet

Lakfarven, tranparensen og glansen på en violin har stor betydning for dig, når du spiller på instrumentet. Et smukt instrument, hvor der er kælet for detaljerne, vil som regel også lyde godt. For de fleste vil være sværere at elske et grimt instrument. Når du spiller på instrumentet, vil udseende og lyd gå op in en højere enhed.
Se video: Hvilken violin skal jeg købe?

Opgradering

Har du ikke råd til ønskeviolinen fra start af, men må nøjes med et billigere instrument, bytter jeg det gerne ind senere til samme pris ved køb af dyrere!

Så længe du ikke stopper med at spille, er der derfor intet tabt ved at starte i den billige ende!